SCN “Oranje” toerrit door de Achterhoek

bosrestaurant Joppe
Start: bosrestaurant Joppe

Op zaterdag 30 september 2023 wordt de “Oranje Toerrit” in de Achterhoek georganiseerd. Deze rit onderscheidt zich van voorgaande ritten in het oosten van het land hierin dat deze rit op veler verzoek op een zaterdag wordt verreden en dat het een echte toerrit is. Dus geen geneuzel op smalle landweggetjes met veel links en rechts afslaan maar ruime en lange doorgaande wegen. Op de oude ANWB-kaarten worden deze regionale we-gen aangeduid met de kleur oranje, vandaar de naam van deze rit, “Oranje Toerrit”

Er is in deze rit geen puzzel opgenomen, niet alleen vanuit punt van veiligheid, maar ook om bestuurder en navigator volop te laten genieten van de afwisselende schoonheid van de Achterhoek. Nieuw in deze rit is dat ik op regelmatige afstanden de GPS-coördinaten meegeef zodat mocht een equipe de weg kwijt zijn, de equipe naar een volgende GPS punt kan rijden om daar weer de route te vervolgen. Ook komt dit van pas bij mogelijke onverwachte wegwerkzaamheden of andere wegafsluitingen op de route. Wat wel blijft in deze toerrit is dat er niet door kernen van dorpen en steden wordt gereden. Er wordt altijd omheen gereden. Kortom, er is geen reden om u niet in te schrijven en gezellig mee te rijden.

We verzamelen om 10 uur bij Het Bosrestaurant Joppe, Joppelaan 100 in Joppe-Gorssel. Hier staat de koffie met appeltaart klaar op kosten van de club. Vertrek van de equipes tussen 10.30 en 10.45 uur.

Kastanjefabriek Eibergen
Lunchlocatie: Kastanjefabriek Eibergen

De ochtendroute is ongeveer 85 km lang en brengt de equipes vanuit Joppe naar het noordelijke en oostelijke deel van de Achterhoek, rakend aan Twente en Duitsland. De route gaat langs Harfsen, Almen, Vorden, Lochem, Markelo, Stokkum, Diepenheim, Gelselaar, Geesteren, Neede en Haarlo naar Eibergen waar we de lunch gebruiken in de Kastanjefabriek, Haaksbergseweg 16, 7151 AS. Eibergen. De lunch is voor eigen rekening.

Oranjerie Ruurlo
Eindpunt: Oranjerie Ruurlo

De middag route is bijna 100 km lang. Schrik hier niet van, er zijn vele kilometers rechte brede wegen waar 60 km/hr gemakkelijk haalbaar is. De route gaat eerst in zuidoostelijke richting naar Winterswijk langs Zwolle en Meddo. Dan gaan we om Winterswijk heen, langs de Nederlandse Duitse grens, om langs Aalten, Bredevoort, Miste, Vragender, Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwent en Mariavelde naar Ruurlo te rijden. We rijden niet door kernen van steden of dorpen. We rijden erom heen. De borrellocatie is Oranjerie, Stapeldijk 1, 7261 LL  Ruurlo. Hier worden de drankjes en de snack aangeboden door de club.

De ochtendroute is al twee keer gecontroleerd op afstand en berijdbaarheid en telkens valt de schoonheid van de route met combinaties van bossen en weidse vergezichten op. Als dan op 30 september de boeren ook nog de mais van het veld hebben gehaald, hebben we zeker een topdag. Uiteraard wordt ook de middagroute nog gecontroleerd. In de route zijn op verschillende plaatsen de GPS coördinaten (decimaal) aangeven voor het geval er ergens  een wegafsluiting is of als men de route kwijt is.

De inschrijving is gesloten, maar u kunt eventueel nog contact opnemen met de evenementen coördinator Max Asjes via evenementen@stag-club.nl.

Wanneer

30/09/2023    
10:00 am - 6:00 pm

Waar

Bosrestaurant Joppe
Joppelaan 100, Joppe, 7215 AE

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Max Asjes

Max Asjes

Evenementencoördinator Stag Club Nederland. Te bereiken via email: evenementen@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights