Stag op film

Om te beginnen is er een zeer merkwaardige verschijning van een Stag op de filmposter van de film “Dracula a.d. 1972”. Mét sterren als Christopher Lee en Peter Cushing, maar niet heel erg succesvol. Voor de echte liefhebbers: hier is meer informatie te vinden 🙂 Aan de filmposter zal het niet gelegen hebben: zie het plaatje hiernaast (klik om te vergroten).

 

 

James Bond gebruikte een Stag “Diamonds are forever”. Een van onze leden ontdekte beelden van de opnamen op internet en mailde “Wellicht is het een idee om het filmpje middels een hyperlink op de site te zetten?” Een uitstekend plan dus dat is gebeurd – met nog een aantal andere leuk Stag filmpjes op Youtube zoals de beelden van James bond die filmt in Amsterdam, onder andere uit het Polygoon journaal (1971), Jeremy Clarkson over de Stag en een time-laps van een klein kwartier over de reassembly van een Stag.

Hier Sean Connery in een Stag op de Amsterdamse grachten (1 min 34 sec):
En hier is de Stag te zien – en te horen! – voor opnamen van een ander deel van de film (1 min 24 sec)
Uit de feitelijke film: Sean Connery rijdt de Stag over de Amsterdamse grachten (totale lengte 1 min 19, Stag na 50 sec.):
De mannen van Wheeler Dealers in hun gerestaureerde Stag (fragment 1 min 35, de hele uitzending is vaak ook wel te vinden op internet bv op deze site ):
Ook altijd leuk: Jeremy Clakson van Top Gear over de Stag (5 min 55):
En als je een klein kwartiertje de tijd hebt: een Stag weer in elkaar zetten (14 min 02 sec):
Een 40 minuten durende film over de ontwikkeling van de Stag met daarin de echte Triumph betrokkenen aan het woord:
Zelf een leuk filmpje over de Stag gespot? Mail de webmaster: webmaster@stag-club.nl
Geverifieerd door MonsterInsights