Veluwerit 23 september 2018

Veluwerit: Onze herten bezoeken andere herten in het Nationaal Park de Hoge Veluwe met rondleiding in het Jachthuis Sint-Hubertus.

Het valt soms niet mee om onze leden uit te lokken een tourrit te organiseren. Maar met mijn oproepen zijn er gelukkig wel nuttige positieve reacties en dat geeft hoop voor mooie SCN-ritten in op-volgende periodes 2019 en volgende. Wim de Blok heeft in ieder geval voor onze SCN-leden op 14 oktober de fraaie Rit van het Oosten 2018 in petto. Maar uw evenementencommissaris wil natuurlijk in ons SCN-seizoen 2018 nog iets moois presenteren! Reeds aangekondigd in de agenda wordt dat dus een rit op 23 september a.s.


We koersen dan naar Nationaal Park de Hoge Veluwe met bezoek aan Jachthuis Sint-Hubertus. Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Berlage (1856-1934).

Het Jachthuis is geïnspireerd op het Engelse country house, bijv. met een V-vorm van het gebouw. Andere kenmerken die het Jachthuis Sint-Hubertus zo’n eigen en karakteristieke aanblik geven, zijn vooral afkomstig van de kenmerken van Berlages werk. Denk aan het werken met extreme geometri-sche precisie, natuursteenelementen, geglazuurde tegels, cassetteplafonds en geïntegreerde ‘toegepaste kunst’. In het Jachthuis zie je een grote aandacht voor het ambacht van het ontwerpen.

Het is één van de redenen waarom het Jachthuis in binnen- en buitenland groot aanzien geniet. Ook de directe omgeving, een park met een flinke vijverpartij, ontwierp Berlage, net als een brug over een uitloper van die vijver. Het betekent dat het Jachthuis een zogenaamd Gesamtkunstwerk is.

We vertrekken heel centraal vanuit La Place Maarsbergen, Woudenbergseweg 44A, 3953 MH Maarsbergen. Deze La Place is gemakkelijk bereikbaar en ligt langs de A12.
Nadere informatie:

 • Ontvangst in La Place Maarsbergen vanaf 09.15 uur
 • Start van de rit om 10.00 uur
 • Eindpunt van de Veluwerit is in Rheden
 • Inschrijfkosten bedragen totaal € 25,– voor auto en twee inzittenden, met één inzittende bedragen die kosten € 14,–, Voor een derde inzittende bedragen de kosten € 20,–

Daarvoor krijgt u:

 • De bekende SCN-ontvangstkoffie “met”
 • Toegang tot het Nationaal Park de Hoge Veluwe voor het aantal ingeschreven personen
 • Idem voor uw Stag (of alternatief)
 • Rondleiding in Jachthuis Sint-Hubertus
 • Bitterballen bij de slotborrel
 • Lunch en de drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.
 • Er zijn 40 rondleiding kaarten voor het Jachthuis besteld en daarvoor geldt OP=OP: honorering van de inschrijving daarvoor gaat op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Algemene beschrijving van de rit: na de ontvangstversnaperingen koersen we naar de ingang Otterlo van het Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Daarbinnen gekomen rijden we naar het Jachtslot, waar we in twee shifts van elk 20 personen zullen worden rondgeleid. Daarna is het tijd voor de lunch waarvoor we ons met onze Stags zullen begeven naar het Parkrestaurant. Na de lunch rijden we (in keu of individueel) een mooie route door het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het Park verlaten we in Schaarsbergen, waarna nog een rit over de fraaie Posbank volgt. Daar ergens in de buurt zullen we de Veluwerit afsluiten op een nog nader te bepalen locatie.

U kunt eventueel besluiten het laatste stukje niet mee te rijden en het Kröller Müller museum te bezoeken. Dat kost niets als u een Museumjaarkaart zou hebben en anders € 9,50 extra (ter plekke zelf te regelen). 

 • Zou u niet de rondleiding in Jachthuis Sint-Hubertus kunnen bijwonen (te laat of geen zin) en tóch willen meerijden, dan bedragen de kosten per persoon € 4,– minder;
 • De Veluwerit staat in beginsel niet open voor leden van andere Triumph-clubs;.

Graag uw inschrijving z.s.m. per mail melden bij uw evenementencoördinator onder opgave van het aantal inzittenden en of u ook het laatste stukje meerijdt.
evenementen@stag-club.nl of witvliet@wxs.nl
U hoort per omgaande of u tot de eerste 40 personen hoort.
Uw evenementencoördinator
Pieter Jan Witvliet
06-51623223

P.S. Noteer alvast 14 oktober in uw agenda voorde Rit van het Oosten 2018.

Wanneer

23/09/2018    
9:00 am - 6:00 pm

Waar

La Place Maarsbergen
Woudenbergseweg 44A, Maarsbergen, 3953 MH

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights