Rit Noord-Nederland langs Groninger erfgoed

Op de datum van de Groninger feestdag “Bommen Berend” (zondag 28 augustus) organiseert de Stag Club Nederland – en dan met name het actieve lid Chris de Jager – de Noord-Nederland rit. Dat wordt een lange en mooie rit, die start in het Drentse Spier, veel kijk- en rijgenot gaat verschaffen door het aandoen van Groninger erfgoed, en eindigt in het Groningse Uithuizen.

Welnu we nodigen graag de SCN leden uit om in te schrijven en mee te rijden met een rit langs Gronings erfgoed.
We zullen in Drenthe starten in Spier { van de Valk hotel, gelegen direct aan de A28 } waarna we na de gebruikelijke koffie/thee en appelgebak via een leuke route richting provincie Groningen zullen rijden.

Daar aangekomen gaan we de lunch gebruiken in Leens, in het schathoes van de borg Verhildersum: www.verhildersum.nl
Er zal gelegenheid zijn de borg te bezoeken en/of de schitterende tuinen – waaronder een met prachtige beelden – te bezichtigen.

Na de lunch, bezoek borg en tuin rijden we langs diverse borgen, molens, dorpjes en grote boerderijen en tevens rijden we in Oudemirdum langs een luchtwachttoren uit de koude oorlog.

 

 

De rit eindigen we in Uithuizen bij Menkemaborg (website). Daar nemen we de slotborrel en bittergarnituur tot ons, hopelijk op het prachtige terras.

Grijp deze gelegenheid aan om kennis te nemen van een van de mooiste (en rustigste) stukjes Nederland: het Groninger land.

Meld je aan voor deze rit graag uiterlijk 14 augustus bij onze evenementencommissaris Max Asjes evenementen@stag-club.nl. Maar let op: je kunt je natuurlijk ook vandaag al aanmelden.

We hopen op een grote deelname aan deze prachtige rit in een gebied dat voor velen onbekend is: een ontdekkingsreis in Nederland !

Graag tot ziens in Drenthe en Groningen.

 

Wanneer

28/08/2022    
10:00 am - 6:00 pm

Waar

Van de Valk Spier
Oude Postweg 8, Spier, 9417 TG

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Max Asjes

Max Asjes

Evenementencoördinator Stag Club Nederland. Te bereiken via email: evenementen@stag-club.nl

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights