Twente rit

Locatie:
Datum: 12/09/2021
Tijd: 10:00 am - 5:00 pm

Categorie: :
Kaart niet beschikbaar
Foto Deventer RTV Oost
Beeld van de stad Deventer – bron: RTV Oost

Uitnodiging voor de Twente Rit op 12 september 2021 – In plaats van de Mergellandrit

Op dit tijdstip was oorspronkelijk de Mergellandrit gepland. De ernstige overstromingen in Zuid-Limburg en de te verwachten langdurige nasleep daarvan voor de getroffenen heeft het bestuur terecht doen besluiten om de Mergellandrit op een later tijdstip te laten plaatsvinden. In het bijzonder Valkenburg, start en finish locatie van de Mergellandrit is zwaar getroffen. Een rit verrijden van en door het centrum van Valkenburg is niet gepast onder deze omstandigheden. De Mergellandrit blijft dus even op de plank liggen. Als alternatief vindt op 12 september 2021 de Twente Rit plaats.

De Twente Rit 2021 wordt verreden in een driehoek tussen Deventer, Geesteren en De Lutte. In de ochtendroute vertrekken we ergens ten oosten van Deventer naar Geesteren om dan in zuidoostelijke richting naar Denekamp te rijden. In Denekamp is de lunch gedacht. Er zijn meerder bekende lunchlocaties in Denekamp maar ik probeer de lunch te organiseren in het Hennie Kuiper Museum. De ochtendroute is vrijwel geheel bekend en telt ongeveer 75 km. Vanuit Deventer gaat het naar Geesteren via Holten, Rijssen en Wierden. De middagroute is ook in grote lijnen bekend en brengt ons van Denekamp naar De Lutte en vandaar in een vrijwel rechte lijn in westelijke richting terug naar Deventer, een afstand van ongeveer 60 km..

  • Als start en finish locatie wordt gedacht aan een locatie tussen Deventer en Holten die gemakkelijk bereikbaar is vanaf de A1.
  • Als lunchlocatie wordt gedacht aan De Schout of het Hennie Kuiper Museum, beide in Denekamp.

Evenals de voorgaande ritten heb ik voor de ochtend- en middag rit weer gezocht naar prachtige landweggetjes, door bossen, langs velden en door mooie laantjes.  Het wordt een zeer afwisselende rit, maar vooral een rijders rit. De rit is uitgezet om de bestuurders volledig te laten genieten van het rijden met de Stag: sturen, gas geven, remmen, schakelen, volop afwisseling voor de bestuurder. Puur rijplezier. De navigators kunnen ook volledig van het landschap en de kronkelende weggetjes met vergezichten genieten. De routebeschrijving is eenvoudig en gedetailleerd, een combinatie van bolletje-pijltje met duidelijke tekstuele beschrijving en afstanden in meters en mijlen. Vrijwel alle wegen zijn 60 km wegen. Provinciale wegen zijn alleen in de route opgenomen als het niet anders kan. Onverharde wegen worden vermeden. In gedachtig het handelsmerk van de ritten van onze Stag club zal ik deze keer ook voor een fotopuzzel zorgen.

Het plan is om in de komende weken de route te controleren, foto’s te maken en om de start/finish- en lunchlocatie vast te leggen. En ook om te kijken of er niet een oogstfeest of kermis/schuttersfeest is in een van de dorpen op 12 september.

Om een indruk te krijgen van het aantal equipes dat meedoet, vragen wij u zich aan te melden bij de evenementen coördinator Max Asjes uiterlijk 22 augustus a.s.

We zeggen, aarzelt niet, meldt u aan via evenementen@stag-club.nl en laat u verrassen op zondag 12 september. We zien u graag.

Met vriendelijke groet,
Organisator Wim de Blok

Max Asjes

Max Asjes

Evenementencoördinator Stag Club Nederland. Te bereiken via email: evenementen@stag-club.nl

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.