ESM Duitsland – Definitief afgelast

Van onze Duitse collega’s ontvingen wij al in juli 2019 het bericht dat door de COVID maatregelen de European Stag Meeting 2020 moest worden uitgesteld tot 2021 en daarna nog een keer tot 2022. Inmiddels is duidelijk dat dit evenement definitief wordt afgelast.

We ontvingen het volgende bericht van de organisatie:
Dear Presidents of European Triumph Stag Clubs,

Next ESM announced for 2022 in Germany will not take place. After all we are in lack of staff which could manage such an event. An alternate date can not be told yet.

We deeply regret this.
Best regards
TRIUMPH STAG CLUB DEUTSCHLAND
– President –

Stag Club Nederland onderzoekt of op die dagen een meerdaags evenement in Nederland kan worden georganiseerd. Nader bericht daarover volgt nog.

 

Maanden voorbereiding waren al gedaan voor op de 36e European Stag Meeting in Lübeck in Duitsland rond het weekend van Hemelvaartsdag 2020. Maar door de COVID-19 crisis waren overeenkomsten met diverse hotels en restaurants niet rond krijgen en is er veel onduidelijkheid over het voldoen aan regelgeving. Die situatie was begin 2021 niet veranderd en dus is besloten tot uitstel naar 2022.Erger nog, beide hotels in Lübeck eisen nu vooruitbetaling – in tegenstelling tot het bestaande contract. Om voor de hand liggende redenen kunnen en willen we dat niet.

 

Het bestuur moest dus nu beslissen om de ESM voor 2021 te annuleren. Erg jammer! We weten hoeveel Europese Stag-bezitters uitkijken naar dit traditionele evenement en hoe teleurgesteld we nu allemaal zijn. Maar we hebben ook besloten de ESM uit te stellen tot 2022 in afwachting van normale omstandigheden dan. Er is reeds veel werk verzet en daarom zijn we optimistisch om onze planning volgend jaar -voor de ESM die dan in 2022 plaatsvindt- af te stoffen voor het gebruikelijke hoge aantal deelnemers. Het zal dan allemaal veel duidelijker zijn, zodat de mogelijkheden en zorgen van reizen en voldoen aan voorschriften kunnen worden overwogen.

Wij danken u voor uw begrip en houden u alsnog op de hoogte.
Met vriendelijke groeten en blijf gezond,
Christian Schlüter
Voorzitter
TSCD – Triumph Stag Club Deutschland

De 36e ESM zou door de Duitse Stag club op 15 en 16 mei 2012 worden georganiseerd in het Noord-Oost Duitse Lübeck.

Lübeck is de koningin onder – en het vroegere centrum van – de Hanzesteden.  De Hanze was een officieus handelsverbond uit de late Middeleeuwen, aanvankelijk gesloten tussen kooplieden en vanaf 1356 tussen verscheidene steden in Noordwest-Europa. In de loop van de zestiende eeuw viel de Hanze uit elkaar maar veel steden zijn nog steeds trots op die historie, zo ook Lübeck. Meer informatie hier. De stad ligt ongeveer 20 km van de Oostzee kust.

Lübeck is bekend om haar marsepein én het silhouet van de stad: de Holstenpoort die op veel 2 euro munten te vinden is. De oude stad heeft ongeveer 1800 monumentale gebouwen waarvan veel met prachtige Gothische baksteen architectuur. De oude stad is dan ook in 1987 al tot UNESCO werelderfgoed site benoemd.

Er is alleen nog maar een voorlopig programma. Daarin zijn opgenomen een rondrit door “Holstein Zwitserland” naar het Plöner merengebied en het Oostzee resort Laboe. Wellicht wordt daar nog een tripje met een boot aan toegevoegd. Voor de slotceremonie wordt onderhandeld met een brouwerij!

De organisatie is in handen van een groep enthousiaste en lokaal bekende vrijwilligers, en wordt aangestuurd door de zeer ervaren Manuel Rieder. Wellicht zal er vanuit Nederland een aanrijroute worden uitgezet, met een overnachting ergens halverwege Duitsland.

Wanneer

26/05/2022 - 29/05/2022    
Hele dag

Evenement type

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights