ESM 2021 – Duitsland

Locatie:
Datum: 15/05/2021 - 16/05/2021
Tijd: Hele dag

Categorie: :
Kaart niet beschikbaar

De beroemde Holsten poort in Lubeck

De 36e ESM zal door de Duitse Stag club op 15 en 16 mei 2012 worden georganiseerd in het Noord-Oost Duitse Lübeck.

Lübeck is de koningin onder – en het vroegere centrum van – de Hanzesteden.  De Hanze was een officieus handelsverbond uit de late Middeleeuwen, aanvankelijk gesloten tussen kooplieden en vanaf 1356 tussen verscheidene steden in Noordwest-Europa. In de loop van de zestiende eeuw viel de Hanze uit elkaar maar veel steden zijn nog steeds trots op die historie, zo ook Lübeck. Meer informatie hier. De stad ligt ongeveer 20 km van de Oostzee kust.

Lübeck is bekend om haar marsepein én het silhouet van de stad: de Holstenpoort die op veel 2 euro munten te vinden is. De oude stad heeft ongeveer 1800 monumentale gebouwen waarvan veel met prachtige Gothische baksteen architectuur. De oude stad is dan ook in 1987 al tot UNESCO werelderfgoed site benoemd.

Er is alleen nog maar een voorlopig programma. Daarin zijn opgenomen een rondrit door “Holstein Zwitserland” naar het Plöner merengebied en het Oostzee resort Laboe. Wellicht wordt daar nog een tripje met een boot aan toegevoegd. Voor de slotceremonie wordt onderhandeld met een brouwerij!

De organisatie is in handen van een groep enthousiaste en lokaal bekende vrijwilligers, en wordt aangestuurd door de zeer ervaren Manuel Rieder. Wellicht zal er vanuit Nederland een aanrijroute worden uitgezet, met een overnachting ergens halverwege Duitsland.

Nadere informatie volgt!

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.