Verleden tijd - archief

West-Utrecht rit 12-4-2014

Op zaterdag 12 april 2014 werd de West-Utrechtrit verreden. Normaal gesproken organiseert de SCN haar evenementen op zondagen, maar deze rit heeft een voorgeschiedenis. Oorspronkelijk zouden wij in Barneveld  een “Driving Experience” voorgeschoteld krijgen en zoiets kan met onze machtige ronkende V8-ten natuurlijk niet op een zondag op de Veluwe. Vandaar dat bij uitzondering werd uitgeweken naar een zaterdag. Maar helaas was er onder de SCN-leden weinig animo om hun kostbare Stags te wagen aan slippartijen (of zijn wij gewoon zuinig op onze banden)? Dus dit evenement moest afgeblazen worden.

Omdat de datum al was vastgesteld  in het evenementenprogramma heeft Pieter Jan Witvliet een huzarenstukje uitgehaald: op eigen kracht binnen een zeer korte tijd een prachtige alternatieve rit in elkaar zetten. Toegegeven: hij heeft van meerdere al bestaande ritten de fraaiste stukken “geleend” en die op listige wijze met elkaar verbonden. Het was dus ook voor de kaartlezers buitengewoon enerverend: bijna elke pagina van de  routebeschrijving was in een andere vorm gegoten en de kunst was de gedachtestappen in de routebeschrijving foutloos te volgen. Noem het maar een uitdaging, die vrijwel alle deelnemers met liefde zijn aangegaan, want wanneer kan je nu met zo’n fraaie colonne old-timers langs de Utrechtse dreven rijden of de terrasje van de historische binnenstad van Oudewater trakteren op de aanblik van echte auto’s?

Om een lang verhaal kort te maken: zaterdag 12 april stonden 13 Stags  bij De Biltsche Hoek te trappelen van ongeduld om als roedel los te worden gelaten in hun natuurlijk habitat. En nadat wij ons de gebruikelijke koffie met appelgebak hebben laten smaken, gingen de kappen neer. Behalve die van Willem, want die had in de week daarvoor te weinig “hefkracht” kunnen organiseren om de stalen kap er vanaf te halen; althans, dat excuus hoorden wij hem iedereen vertellen… Feit was dat het inderdaad conform de KNMI-weersverwachting fris weer was, maar met voldoende zon: dus…De tocht voerde langs mooie lanen, en riviertjes, (akelig) smalle weggetjes, maar je beleeft immers alleen maar leuke en bijzondere dingen, als je de grenzen van je mogelijkheden opzoekt. Zo kwamen wij langs de Vecht kasteel Nijenrode tegen, dus Ronald had ook weer eens een mooie dag.

Dan nog een persoonlijke noot: onze voorzitter Klaas moest vanwege zijn nog niet geheel “opgeklaarde” groot-licht probleem (zie elders in deze Overstag) vervangend vervoer organiseren. Daarom hebben wij een gelegenheidsequipe gevormd, hij achter het stuur van mijn Stag en ik mocht de navigatie doen. Zeker als je een stuk of zes Stags achter je aan hebt, schept het verplichtingen als je op kop rijdt. Wij waren op een zeker (of beter: op een onzeker) moment de weg compleet kwijt. Maar dat wil je als voorzitter en ex-secretaris natuurlijk niet weten met al die Stags aan je bumper. Dus moesten we op een gegeven moment een afslag gokken en dat bleek gelukkig de juiste te zijn. Wij hebben achteraf veel complimenten van andere equipes gekregen “dat jullie die afslag gevonden hebben!” Met een stalen gezicht hebben wij de pluimpjes in ontvangst genomen; ze moesten eens weten hoe wij ‘m hebben geknepen…

Kortom: iedereen was onder de indruk van de fraaie rit, die zoals gebruikelijk afgesloten werd met een keurig verzorgde borrel en borrelhap. Pieter Jan, nogmaals dank voor de perfect georganiseerde rit; iedereen die ooit een rit heeft uitgezet weet hoeveel tijd en moeite jij op het laatste moment in deze “vervangende” rit gestopt hebt.

Jan Kamphuis

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geverifieerd door MonsterInsights