Fort de Hel ritten

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2018
10:00 am - 5:00 pm

Locatie
Fort de Hel

Categorieën


Zondag 22 april 2018: “Fort de Hel ritten”
Het vermoeden van die naam is niet hetgeen u werkelijk kunt verwachten. De naam is afgeleid van het Hellegat. Een waarlijk verschrikkelijke bocht in de rivier, die niet écht prettig was voor zeevarenden.

Fort de Hel in de buurt van Willemstad is deze keer zowel plaats van aankomst, lunch als eindpunt.
U wordt tussen 10.00 en 10.30 uur op het Fort ontvangen met de gebruikelijke koffie met appelgebak op kosten van SCN. Op zich is dat al genieten.

De eerste rit van ca. 40 km zal gaan over het eiland Ruygenhil. Dit eiland zult u niet meer op de moderne kaarten van de grote Bosatlas kunnen terug vinden, maar is het eiland dat tussen het voormalige dorp Ruygenhil en ” “‘t sant er buyten” of “‘t sant daer buyten” ” lag. Mooi zo’n oude naam voor Standdaarbuiten! Dit eiland werd beschermd door middel van vele forten , verdedigingswerken etc. En die zullen we langsrijden en u er op attent maken om die te herkennen (van forten tot bulten in de dijk!!). Tussen Fort Oranje en de Mooye Keene, via de Roode Vaart en weer terug naar Fort de Hel. Allemaal bekende plaatsen van weleer.
Voor de lunch genieten we nog even van het kleinste fort van Nederland met het magnifieke uitzicht over Willemstad. De lunch is op dit fort en u zult verbaasd zijn hoe de “fortenaren” heerlijk kunnen lunchen.

De tweede rit, van zo’n 80 km, is om het Volkerakmeer. Het eens zo gevreesde Volkerak met z’n Hellegat is getemd en is zelfs van een zoutwaterzeearm omgetoverd tot een zoetwatermeer. Waar het drukke Rijn-Schelde verkeer en de natuur elk hun plaats hebben gevonden. Dat wil zeggen de drukste vaarroute van de wereld gaat goed samen met een broedplaats voor de zeldzame zwartkopmeeuw, een rustplaats voor Flamenco’s (35 stuks) en een overwinterplaats voor zeearenden, waarvan er vorig jaar 5 zijn waargenomen. Hoe dit is geworden en hoe mooi deze omgeving is: u zult het allemaal beleven.
Weer terug op Fort de Hel gaan we onder het genot van een drankje : Lachen, Moppen en Verhalen vertellen, Visserslatijn, Sleutelen, Helpen, Ontspannen, Ouwehoeren, Nieuwtjes, Tips, Afkijken, etc… SCN zorgt daarbij voor de borrelhap.
En vervolgens gaan we hopelijk weer tevreden naar huis. De snelweg is nabij dus …
Graag aanmelden vóór 1 april (grappen worden niet erkend!), want dan kunnen de juiste gegevens aan het fort worden doorgegeven. Graag via Kwakernaat@home.nl met een cc-tje aan witvliet@wxs.nl
Hopelijk tot binnenkort!
Jaap Kwakernaat (mob. 06-53487843)
De koffie met appelgebak en de borrelhap worden u aangeboden door de club.
De lunch (€ 9.50 – € 14.00 p.p.) en de drankjes zult u zelf bij het fort dienen af te rekenen.

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Stag rijder sinds 1998 - USA import Stag, bouwjaar 1972 Triumph rijder sinds 1987: Saloon 2000 mk2 Webmaster Stag Club Nederland.