17e PAG Rally – Noord Nederland

Alweer voor de zeventiende keer zal op zondag 16 April de Century PAGrally weer van start gaan in de omgeving Groningen/Drenthe/Friesland.

De stichting Pagtiviteiten organiseert o.a. de jaarlijkse PAGrally om hiermee geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds. Deze stichting is een onderdeel van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap, kortweg PAG. In de loop van de jaren heeft deze stichting aan scoutinggroepen al diverse tenten en ander kampeermateriaal kunnen schenken en ook heeft ze bij kunnen dragen aan een nieuw dak van een scoutinggebouw in Slochteren.De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s ongeacht de leeftijd van de voertuigen voor het goede doel. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltje systeem en is zeer geschikt voor beginners, al hebben gevorderde rijders nog steeds de uitdaging het traject foutloos te rijden. Het heeft de naam van een rally, maar is eigenlijk een regelmatigheidsrit waar tussen een aantal navigatiepunten met een gemiddelde snelheid gereden dient te worden. Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt wordt de winnaar.
Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over dezelfde route als de rally te rijden zonder zich druk te maken over bordjes met letters en lekker genieten van de Drentse en Groningse landweggetjes door de natuur die beide provincies zo rijk is.

Deze zeventiende editie van de PAGrally gaat dit jaar op 16 April van start. Vanaf 10:30 uur zal de eerste auto over de startlijn rijden bij het VW centrum aan de Bornholmweg 29 in Groningen voor een mooie tocht door provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe. Natuurlijk zijn ook toeschouwers zijn van harte welkom bij een van de andere sponsoren namelijk de Sligro,  in Assen aan de industrieweg 32 om de deelnemers bij de finish halfweg de middag te verwelkomen.
Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s ongeacht het bouwjaar. Halverwege in een gezamenlijke lunch georganiseerd
Startlokatie: VW centrum aan de Bornholmweg 29 in Groningen
Starttijd: 10:30 uur
Finish: Assen
Lengte rit: ca.150 km door Groningen, Drenthe en Friesland

Inschrijfgeld: U betaalt per equipe € 79,50. Wij verstaan onder een equipe een voertuig met bestuurder en navigator. Elke persoon meer per equipe is € 12,50 extra (max van 4 personen per auto).
Opgave is compleet als de betaling voor 1 april 2023 binnen is op onze rekening.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen per equipe twee maal een rallyschild, een routeboek en per deelnemer een kop koffie/thee voor de start en een uitgebreide lunch en een onvergetelijke ervaring.

Aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl

Lammert Aling

Wanneer

16/04/2023    
10:30 am - 4:00 pm

Waar

VW centrum
Bornholmweg 29 , Groningen

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Gerard Cappers

Gerard Cappers

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights