26e keer DNTD

De Dutch National Triumph Day komt er weer aan: zondag 14 juli 2019 is het zover !

Ziet u het verschil tussen een ‘original’ en een zorgvuldig gerestaureerde Triumph? Ongeacht het model? Wij dagen u uit uw kennis te komen toetsen op de Dutch National Triumph Day, die dit jaar op zondag 14 juli voor de 26e keer wordt georganiseerd. De ‘DNTD’, zoals deze dag door Triumph-liefhebbers wordt genoemd, wordt gehouden op het Landgoed Beukenrode in Doorn. Een uitgelezen kans om te genieten van onvervalst Engels erfgoed in een passende omgeving in het midden van het land. Andere oldtimers zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom op de DNTD!

Overzicht van DNTD

Ook dit jaar zullen alle Triumphs weer gebroederlijk naast elkaar staan op het terrein achter het Jachthuis Beukenrode. Naast het weerzien van bekenden levert dit vaak ook nieuwe ontmoetingen op met voldoende gespreksstof. Een Triumph is immers een Triumph! De eigenaren gunnen u met plezier een kijkje onder de motorkap en zijn altijd bereid restauratie, reparatie of andere sterke verhalen te delen. Een mooie kans om kennis en kunde te vergaren of uit te wisselen. Tien modellen, die allen dit jaar een jubileum vieren, worden extra in het zonnetje gezet. Het zijn ook niet de minste: de modellen Gloria en Dolomite bestaan 85 jaar; de 2000 Renown en de Mayflower 70 jaar en de wat meer bekende Herald alweer 60 jaar. Dan volgen de wat ‘jongere’ modellen van 50 jaar: de TR6, 2000 MK2 en de 2.5PI MK2. De jonkies Spitfire 1500 en 2500 TC tenslotte worden dit jaar 45 jaar.

Het evenement wordt dit jaar georganiseerd door de gezamenlijke Triumph-clubs in Nederland: Club Triumph Holland, Stag Club Nederland, TR Club Holland en de Triumph Spitfire Club. Samen vertegenwoordigen de clubs ruim 2600 liefhebbers van het merk Triumph en Standard en hiervan afgeleide modellen.

Het programma van de DNTD kent al jaren een aantal vaste items die gekoesterd worden. Zo zien we dit jaar opnieuw de (publieks)verkiezing van de mooiste Triumph van Nederland, ofwel de ‘Best of the Show’ die komend jaar de wisselbeker op de schouw mag zetten. Er zullen bekende onderdelenhandelaren en aanbieders van ‘English Goods’ aanwezig zijn en voor de gelukkigen die zich daarvoor weten aan te melden wordt de carburateur afgesteld.

Als echte DNTD-klassieker vindt aan het einde van de dag de loterij plaats. De prijs van deze loterij? Daar wordt hard aan gewerkt, maar als altijd is deze meer dan de moeite waard! En er valt nog meer te winnen: mocht u vorig jaar de behendigheidswedstrijd hebben gemist, dan krijgt u dit jaar een nieuwe kans met zelfs nog een hogere amusementswaarde dan vorig jaar. Deze wedstrijd doet wederom een serieuze poging om in het rijtje vaste items te komen.

Vanzelfsprekend zijn ook de Union Jack-ladies weer aanwezig voor dat heerlijke Engelse gevoel en de nodige zoenen bij de prijsuitreikingen.

DNTD 2018

Nieuw dit jaar is de ‘Triumph Parade’: een mini-toertocht in de omgeving van Doorn. In deze rit wordt u geleid langs verschillende kastelen die de Heuvelrug rijk is. Kom dus vooral met een volle tank! En rijdt de rit uit, aangezien deze terug leidt naar het Jachthuis Beukenrode waar vanaf een uurtje of drie á half vier de borrel wordt aangeboden, waarvoor u tijdens de DNTD een paar tegoedbonnen of iets dergelijks zult ontvangen.

Een nieuw item op de DNTD betekent helaas ook afscheid van oude items. Zo is er dit jaar geen mogelijkheid voor een bring-and-buy en zullen er ook geen taxaties worden uitgevoerd.

Nog niet alle details zijn volledig uitgewerkt, dus de evenementencommissie kan gaandeweg nog het een en ander wijzigen. Houd de websites van de clubs, uw mailbox en http://dntd.triumph.nl goed in de gaten voor het allerlaatste nieuws rondom de DNTD.

Wat niet meer zal wijzigen is de entreeprijs als vanouds: 10,- euro per auto voor leden van een Triumph-club, ongeacht het aantal inzittenden. Niet-leden betalen 15,- euro per auto. Bent u dit jaar lid geworden van één van de organiserende Triumph-clubs? Vergeet dan niet de DNTD-voucher mee te nemen! U ontvangt deze te zijner tijd van de PR-commissie.

De organisatie heeft er – als altijd – zin in!

Maar kan – wederom als altijd – helpende handen goed gebruiken. Meldt u graag aan of vraag naar de mogelijkheden bij de DNTD-contactpersoon bij SCN Pieter Jan Witvliet voorzitter@stag-club.nl Een paar uurtjes ondersteuning wordt zeer gewaardeerd.

Ziet u een kans dit evenement te promoten? Neem contact op met Jan Kamphuis Bureau.kamphuis@planet.nl voor de mogelijkheden.

Dutch National Triumph Day begint op zondag 14 juli 2019 om 10:00 uur en eindigt rond 16:30.

Het Jachthuis Beukenrode is te vinden aan de Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn.

Meer informatie op http://dntd.triumph.nl