reizen

Triumph Connect Tour 23-8-2015

Omdat wij voorheen woonden op de noordelijke Veluwe en onze Triumph-carrière begon met een TR hebben we een fijne vriendenkring in de regio Midden Nederland van de TRCH. Van oudsher de organisatoren van de Triumph Connect Tour. Niet vreemd dus dat we “aan de beurt” zijn als de organisatie van die TCT weer medewerkers nodig heeft. Alleen: wij komen met de Stag en vandaar dat we de SCN vertegenwoordigen als medewerkers en verslag doen in de “Overstag”. Dat komt mooi uit want de TCT staat wel open voor alle leden van de vier Triumphclubs: CTH, TRCH, SCN en TSC.  Sterker nog: de TCT is het startpunt geweest van een nog steeds groeiende samenwerking tussen de clubs.

Het was een mooie opkomst afgelopen zondag 23 augustus. Hoewel het aantal deelnemers wel eens hoger is geweest meldden zich toch 43 equipes voor tour- en sportklasse. Daaronder gelukkig toch ook enkele SCN-leden dus helemaal een vreemde eend in de bijt waren wij niet. De rit was uitgezet door Emile Huijsman, de organisatie verder in handen van Ben v.d. Rijst en vele andere medewerkers.

Het was weer een prachtige route met, voor vooral de sportklasse, enkele fraaie instinkers. De rekenkamer had er het nodige mee te stellen. De route startte bij Oldtimerwereld in Amersfoort. Een perfecte ruimte om een event van deze omvang te huisvesten. In deze ruimte was ook de lunch gepland en ook voor de  afsluiting was het de thuisbasis. Om half negen arriveren wij, klaar om de startboog mee op te zetten, de vlaggen en doeken op te zetten en de aanmeldtafel in te richten. Net voor de eerste deelnemers komen zijn we er klaar voor. Als iedereen is ingeschreven en voorzien van startnummer, schildje en controlekaart is het tijd voor het welkomstwoord.

De aanmeldtafel is inmiddels getransformeerd naar wedstrijdtafel en iedere minuut wordt aan een vertrekkende equipe het routeboek verstrekt. De tourklasse rijdt volgens de bekende bol-pijl met afstanden, de sportklasse combineert diverse kaartleessystemen als “lijn met barricaden”, “punt-pijl-kortste route”, “ingetekende lijn” en “grensbenadering”. Best pittig dus maar ja, het heet ook niet voor niets Sportklasse.

Als “mensen met een taak” hebben we de route niet zelf kunnen rijden maar uit de verhalen is wel duidelijk geworden dat het niet meeviel. Met name in de sportklasse zijn de verschillen groot, al ontlopen de leiders in het klassement elkaar niet veel.

De winnaars zijn:
Toerklasse                                                      
1e Gertjan en  Thomas Roos – TR6                                            
2e Remco en Frank Voorthuizen – TR 7                                    
3e Sebastiaan Budding/Niels Kortenhoeven – Cadillac          

Sportklasse:
1e Rutger Kwant/Julian Kuipers – Stag
2e Arthur Denzler/Ina de Hoop – Spitfire
3e Martijn Thijssen/Ernst Dobber – Sunbeam

Harrie en Peggy Jansen

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geverifieerd door MonsterInsights