Nachtrit 2023

Bij de leden van de Stag Club Nederland is het evenement wellicht een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de Triumph Nachtrit wordt nog steeds elk jaar verreden. De eerste editie van 1988 werd door Club Triumph Holland Regio 1 georganiseerd, en omstreeks de eeuwwisseling kwam de Triumph Spitfire Club als partner van het evenement in beeld. Dat duurde ongeveer 15 jaar maar de laatste jaren zijn zowel de CTH als de TSC niet langer betrokken bij de organisatie. Na de dood van uitzetter/organisator René Claessens in 2017 heeft een team vaste deelnemers (Leon, Theo en Roger) het stokje overgenomen. De naam van de rit is gewijzigd in LTV Nachtrit, waarbij LTV staat voor Limburgse Triumph Vrienden. Maar de historie blijft, en door de jaren heen waren er vrijwel altijd ook deelnemers met een Stag.

Sinds 1988 is alleen de editie van 2020 niet verreden wegens Covid-19.  We zijn dus nu toe aan de 34e editie. Dit jaar wordt de rit verreden op zaterdag 28 oktober. Door de jaren heen hebben verschillende uitzetters de organisatie op zich genomen, en al die uitzetters hadden hun eigen netwerk aan vrienden en bekenden, die al dan niet met een Triumph mee gingen doen aan de Nachtrit. Dat maakt het deelnemersveld al een tijdje tot een bont gezelschap, en inmiddels is de deelname open voor alle klassiekers en youngtimers, maar het aandeel Triumphs is nog steeds groot.

Wat algemene informatie over de rit. De opzet is simpel, en het inschrijfgeld bedraagt 35 euro. Dat is inclusief rallyschild, koffie en vlaai bij de start en een routeboek. Men dient zich van tevoren in te schrijven, waarna men een startnummer en starttijd krijgt. Op de dag zelf worden de deelnemers vanaf 15:30 verwacht op de startlocatie. De start is dit jaar bij Rolduc in Kerkrade. In de abdij is overnachten mogelijk! Voor meer informatie zie: https://www.rolduc.com

De eerste deelnemer start om 17:01 en verder om de minuut. De lengte is ongeveer 225-250 km, en de route wordt verreden volgens een eenvoudige Bol-pijl met afstanden. Er is geen wedstrijdelement, gewoon lekker rijden. Bovendien is het volle maan, dus bij helder weer wordt het niet eens helemaal donker. Halverwege is er de mogelijkheid om op eigen kosten wat te eten, en de meeste deelnemers zijn rond middernacht wel weer terug. En je kunt bij thuiskomst een uurtje langer slapen, want 28 oktober is de laatste dag van de zomertijd.

De route is pas bekend bij de start, meestal wordt het grootste gedeelte verreden in Duitsland en/of België. Paspoort me dus! De afgelopen edities brachten de deelnemers richting de Eifel, Ardennen, Hoge Venen en de Condroz. Maar soms blijft de route dichterbij. Extra lampen op de auto kan natuurlijk wel, maar is eigenlijk niet nodig. Een tripmaster of een dergelijke app op je telefoon is wel heel handig. En een kaartleeslampje heb je echt nodig.

Wil je deelnemen stuur dan een email naar nachtrit2023@hccnet.nl. Je wordt dan toegevoegd aan de mailinglijst die je op de hoogte houdt. Of stuur het aanmeldformulier in.
Extra informatie kun je lezen op de Facebookpagina van de organisatie, LTV Nachtrit Triumph
Voor vragen: Carl Verboom: carl.verboom@outlook.com. Er is in elk geval één Stag die deelneemt: die van Jan Kamphuis. Wil je daarmee afstemmen: bureau.kamphuis@planet.nl / 06-53378054.

Wanneer

28/10/2023    
3:30 pm - 11:55 pm

Waar

Rolduc
Heyendallaan 82, Kerkrade, 6464 EP

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Gerard Cappers

Gerard Cappers

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geverifieerd door MonsterInsights