British Car & Lifestyle 2009

Op 28 februari-1maart 2009 vond de Britisch Car & Lifestyle plaats in Rosmalen. Net als afgelopen jaren was de Stagclub vertegenwoordigd met een stand. En ook net als afgelopen jaren had Ben Wijen al op vrijdagmiddag de stand al opgebouwd, samen met Willem Griffioen..

Minder traditioneel wat het geven, dat de vier Triumph clubs naast elkaar stonden (Spitfire Club), Stag Club, Club Triumph Holland en de TR Club). Dat was voor de eerste keer en er was zelfs een gezamenlijk thema: de vier seizoenen. De Stag Club tekende (uiteraard) voor zomerse sferen: Ben had voor een fraaie Stag gezorgd en een “zomers zitje”. De inspanning van de besturen werd beloond: de organisatie van British Car & Lifestyle reikt prijzen uit voor de mooiste stands: het gezamenlijk optrekken van de Triumphclubs werd beloond met een tweede prijs: de bijbehorende beker ging van club tot club.

Ben had met een hele “lichtfabriek” de stand fantastisch uitgelicht: de Stag stond er zo prachtig bij, dat het organiserend Triumph-comité voorzichtig kwam informeren of “die lichtbalken volgend jaar over alle Triumphstands doorgetrokken kon worden?” Dan krijgen we volgend jaar zeker de eerste prijs!

Willem had zich ook ingespannen om twee clubbanieren te laten maken. Diegenen die op de beurs (of de ALV) zijn geweest zullen beamen, dat de club twee prachtige banieren rijker is geworden. Overigens is wel leuk om te merken dat andere clubs vorig jaar onze oprolbare Stagschermen hebben opgemerkt en die gekopieerd hebben, terwijl wij nu in goede harmonie door de TR Club op het spoor van de banieren zijn gezet: op de beurs hadden wij zelfs de standaards van hen geleend omdat de onze nog niet afgeleverd waren.

Op de stand zorgde Frans van Deuren voor een doorlopende audiovisuele show; hij en Ben werden niet moe geïnteresseerden een enthousiast verhaal te vertellen. Speciaal moet Ria van Deuren genoemd worden: de gastronomie tijdens deze verkooppraatjes was bij haar in bekwame hand! En ook veel leden kwamen “even een bakkie doen”, het is natuurlijk lekker om al zwervend over zo’n beurs even op een comfortabele stoel  bij te komen bij je eigen club! En daarbij zijn weer veel goede voornemens uitgesproken (ritten voor volgend jaar) en natuurlijk werd het nieuws van de beurs besproken. Bijvoorbeeld over de twee Stag’s  die er te koop stonden: één plaatje van een auto; de andere met iets merkwaardigs: een Rover V8. Volgens de man die erbij stond heeft bijna geen enkele Stag nog een originele Triumph motor…

Ik ben zelf een paar jaar niet op de beurs geweest (heb immers al een Stag), het kwam mij voor dat er minder bijzondere auto’s staan en meer accessoires en natuurlijk kleren en andere leuke dingen voor de betere helft. Maar dat gemis werd goed gemaakt door een prachtige stand met een hele serie nieuwe Aston Martins. Eigenlijk een heel nare stand…

Jan Kamphuis