Dutch National Triumph Day 2009

P1010372

Ook dit jaar werd door de Club Triumph Holland op de eerste zondag in Augustus weer de DNTD georganiseerd, ditmaal niet op het bekende eiland van Mourik maar op het landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt te Beesd.

Dit is een prachtig landgoed van ca 900 ha vlakbij Beesd in de kom van de Linge. Alle zusterclubs, de Spitfire club, de TR club, TRCH en natuurlijk de Stag club waren met een eigen stand aanwezig. Daarnaast werden er stands bemand door onderdelenleveranciers, restaurateurs, modelauto handelaren en allerhande andere artikelen. Al met al was er voor ieder wat wils. De stands in de vorm van marktkraampjes waren geen overbodige luxe gezien de andere overeenkomst met de DNTD van vorig jaar en wel de enorme hoeveelheid hemelwater die op ons neerdaalde.

Naast de traditiegetrouwe picknick contest en het concours waar de mooiste Triumph of Standard werd gekozen was er deze keer ook een rit door de omgeving gepland waar een ieder op en willekeurig moment aan kon deelnemen.  Voor mensen die geïnteresseerd waren in de rittensport werden er door Ina de Hoop presentaties gegeven over de rittensport en verschillende kaartleessytemen.

Speciale aandacht was er voor een aantal bijzondere modellen als de Amphicar, de bond etc. en aangezien de  Triumph Herald 50 jaar geleden werd geïntroduceerd had deze ook een speciale plaats.

Ondanks de regen waardoor de opkomst wat tegenviel was het weer prachtig om al die mooie en ook bijzondere modellen bij elkaar te zien en te horen. Het leuke van dit soort gemengde activiteiten is ook dat je ontdekt dat mensen die je al een tijdje kent ineens blijken een zelfde hobby te hebben zij het met een liefde voor een ander type.

Willem Griffioen