Limburgse vergezichten...

Ontbijt in Limburg

Wijnboerderij

Limburg tijdens de rit

Pauze ontmoeting

Limburgs vergezicht

Fotostop

 

Een rondje rond de kerk...

Deelnemers: Han en Gemma van Empel, Gilbert en Yvette Rongé, Ronald en Astrid Emons, Jaap en Fabia Kwakernaat, Ad en Marlies Leclair, Martin en Barbara Kerkhof, Hans en Thomas Alberts, Willem en Joke de Kruijf, Milko en Marianne Arseniev, Albert en Corrie Smeets, Emielle en Georgette van Asch, Johan en Leentje van der Poorten, Eric en Ingrid Raemen, Peter en Marleen Trippas, Simon en Corry Uitendaal, Michel en Joke Buys, Ben Wijen en Moniek van Schie, Wim en Rita van Leuven, John en Marian van Rossum, Hans Colijn en Noud van Rooij, Ton Spauwen en Edwin Scholtens Weert, Jos en Jose Schins.

Zondag 22 augustus was voor ons helemaal een thuisspelletje, aangezien we slechts een klein kwartiertje reden voordat we in Maastricht waren om aan te sluiten bij de in totaal 24 Stags die aan dit zuidelijke evenement deelnamen. Hiervan waren ook een aantal leden van (mij incluis) BSOC aanwezig. Een prima weertje deed de vooruitzichten alleen maar ten goede.

Na de begroeting in hotel van der Valk door Maarten gingen we even ontbijten, en afwachten wat ons te doen stond.

Na een welkomswoord van Ronald Emons (het complete bestuur van SCN was aanwezig) en de uitleg van Maarten over het verdere verloop van de dag, togen we naar de inmiddels allemaal van hun zachte dakje ontdane auto’s om een zestal km’s verderop al de eerste stop te maken. Nee, nee geen pechgeval of iets dergelijks, maar een stop bij wijngoed van Hoeve Nekum, alwaar ons een fris glas wijn werd aangeboden op de binnenplaats van de hoeve, waar het complete gezelschap zich prima vermaakte.

Na een klein half uurtje ging het verder langs Chateau Neercanne, altijd mooi om te zien, even over de grens, naar België, waar weer na een half uurtje verder een stop was voor een foto van je Stag op de parkeer-plaats van kasteel Rijckholt als mooie achtergrond, altijd een leuk aandenken.Het gezelschap deelde zich langzaam op in kleinere groepjes en zo kwam het voor dat je er wel eens een aantal tegenkwam op een van de vele terrassen langs de route, dus goed voorbeeld doet volgen, en even later onder het genot van een heerlijk zonnetje aan een (1) witbiertje.

Samen met Ronald en dochter even een praatje gemaakt en hij “strikte” mij meteen als lid van SCN, nadat ik hem vertelde dat ik al eens eerder (in 1981, jaja, een van de eerste) mijn entree had gemaakt.

De rijtour ging verder door het Zuid-Limburgse heuvelland en langs vele mooie vakwerkhuisjes en dorpjes kwam je zelfs op weggetjes die mij tot nu toe onbekend waren, ondanks dat je er slechts een 10 tot 15 km vandaan woont, je ziet maar weer....

Een lekker stukje vlaai met een drankje (hoe kan het ook anders??!!) werd ons boven op de Gulpenerberg aangeboden, waar we konden genieten van een prachtig stukje Nederland en waar ons de wespen ook niet met rust lieten, lag zeker aan de zoete koek of vlaai. De rokers onder ons hadden meteen een remedie, wie zei ook alweer dat ieder voordeel zijn nadeel heeft?

Na deze pauze ging het verder richting Partij en via Mechelen en het gehucht Melleschet, en een gedeelte van de Mergellandroute. Intussen was het gezelschap toch wel een beetje uit elkaar geraakt, (misschien waren wij een van de achterblijvers, je zag niet zoveel Stags meer onderweg) maar door de routebeschrijving (complimenten Luana en Maarten) ging het met weinig fouten makend prima verder. Op een gegeven moment reed men zelfs door een dorpje dat Waterval heet (wel geen vallend water gezien).

Omstreeks 17.30u kwamen we bij uitspanning de Nachtegaal, alwaar wederom een drankje of een kopje koffie tot ons werd genomen. Intussen hadden de fotograaf en zijn assistent noeste arbeid verricht, en kreeg ieder koppel een mooi aandenken in de vorm van de eerder die dag gemaakte foto, compleet met certificaat.

Na het gebruikelijke gebabbel werd al weer afscheid genomen en ging eenieder zijn eigen weg.

Luana en Maarten, complimenten en chapeau en een bedankje aan de weergoden voor deze prachtige dag.

Verslag van Jos en José Schins