Oldtimer rijden in de winter?

December nadert en dat betekent dat de oldtimers die profiteren van de overgangsregeling binnenkort de stalling in moeten. In een leuk artikel van Pricewise lees je over de vaste lasten waarop je bespaart als je kiest voor de overgangsregeling.

Ook te vinden is hoe het zit als je toch wilt rijden in de winterperiode. Eén van de eisen om gebruik te kunnen maken van deze regeling is namelijk dat de auto in december, januari en februari op privéterrein staat. In deze periode is het niet toegestaan om de weg op te gaan met de oldtimer. Ook mag je deze niet langs de weg parkeren. Het grote voordeel van de overgangsregeling, zijn de lagere vaste lasten die hier voor de oldtimer tegenover staan.

De overgangsregeling in het kort: in 2014 werd in de oldtimer-regeling de leeftijd waarop oldtimers vrijstelling van wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting) krijgen, gewijzigd van 25 naar 40 jaar. Sommige oldtimers vielen hierdoor tussen wal en schip. Om die reden werd de overgangsregeling in het leven geroepen. Oldtimers die op benzine rijden, niet bedrijfsmatig worden gebruikt en tussen 1 januari 1978 en 1 januari 1988 in gebruik zijn genomen, kunnen hiervan profiteren.

Hierdoor betalen autobezitters van deze oldtimers wel wát aan wegenbelasting, maar een stuk minder dan het reguliere bedrag. Zodra een motorrijtuig 40 jaar is, kun je geen gebruik meer maken van de overgangsregeling. Vanaf dat moment krijg je namelijk gewoon vrijstelling van de wegenbelasting dankzij de oldtimer-regeling. Lees voor de details het volledige artikel op de site van Pricewise.

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Stag rijder sinds 1998 - USA import Stag, bouwjaar 1972 Triumph rijder sinds 1987: Saloon 2000 mk2 Webmaster Stag Club Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.