reizen

Meierijrit (lenterit) 19-4-2015

Alhoewel we sinds 2006 onze Stag in bezit hebben en we vanaf 2008 lid zijn van SCN, bleef het benutten van het lidmaatschap beperkt tot het lezen van Overstag.

Aan club-activiteiten hadden we nog nooit deelgenomen. Met een rit in het (letterlijk) zonnige zuiden in aantocht, nog even een mailtje naar Harrie gestuurd of we konden deelnemen. Dat bleek geen enkel probleem.

Zondagmorgen het ‘hert’ van stal gehaald en koers gezet naar Vught waar we hartelijk werden ontvangen door Harrie en Peggy Jansen. Met 16 Stag’s op de parkeerplaats was het een prima opkomst. Tijdens het nuttigen van het appelgebak raakten we snel aan de praat met andere leden.

Het routeboek leidde ons over prachtig e Brabantse wegen rondom ’s-Hertogenbosch en na het passeren van de plaatsjes Cromvoirt en Haaren, arriveerden we bij het kasteel Nemerlaer. Tegen een kleine vergoeding, werd het kasteel bezichtigd en hebben we genoten van de koffie en de verhalen van kasteelvrouwe en schrijfster Carole Vos.

Gevolg van al deze gezelligheid en het wandelingetje naar het kasteel was wel dat we wat achter op het schema geraakt waren. Het volgende kasteel dan maar van afstand gadegeslagen (het was bovendien toch voor publiek gesloten).

Na de lunch aan deel 2 van de rit begonnen. Wederom prachtige wegen en we werden met een heerlijk lentezonnetje verwend. De rit verliep voorspoediger: ten gevolge van een wegomleiding waren we allemaal even de weg ‘kwijt’. Voordeel als je bij elkaar rijdt is wel dat als je een Stag voor je ziet, je altijd wel op plaats van bestemming komt. Geholpen door de TomTom werd al snel richting de finish gereden. Inmiddels weten Ineke en ik waarom: de traditionele SCN-borrel met bijbehorende bitterballen waren in het verschiet.

We kijken terug op een gezellige dag. En passant nog even een vergelijkend warenonderzoek gedaan naar wind deflectoren. Menigeen heeft zijn creativiteit de vrije loop gelaten. Aangezien voorzitter Klaas een probleempje met zijn stoffen kap had, hebben we nog even zijn versie mogen gebruiken op onze Stag (dat beviel wel; Klaas bedankt). Tot besluit nog even Harrie bedankt en koers gezet richting Valkenswaard.

P.S. de gehele dag geen technische malheur waargenomen onder de deelnemers (wat een betrouwbare auto is een Stag toch). Theo  Ouborg heeft nog wel de handen uit de mouwen gestoken en allerlei vloeistoffen bij Olivia op peil gebracht zodat zij naar het naburige België kon afreizen.

Andy van Nisselrooij

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor gereden in een Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl

Geverifieerd door MonsterInsights