Kerstkwis uitleg

Kerstster

De liefhebbers van kwissen en puzzels kunnen de kerstdagen dit jaar goed besteden met het (proberen te) beantwoorden van onderstaande vragen. Het betreft een mix van meerkeuzevragen over de (ontwikkeling van de) Stag, onze gezellig club en de onvolprezen techniek. Er zitten makkelijke en moeilijke vragen tussen, maar uiteraard ook instinkers. Dus ga de uitdaging aan, gebruik uw parate kennis en/of laat Google het werk doen. Komt u er helemaal niet uit, dan kunt u natuurlijk altijd nog een gokje wagen!

Tip: blader nog eens door de laatste paar nummers van Overstag, wellicht vindt u daar een antwoord. U kunt de nummers van de Overstag ook in digitale vorm terugvinden via stag-club.nl, onder Documentatie, Clubblad Overstag – of deze link.

Voor instructies voor het digitaal invullen: kijk onderaan deze pagina

 


Om iedereen aan te moedigen heeft het bestuur een aantal leuke prijzen beschikbaar gesteld voor de drie inzenders met de hoogste score.
Klik op de foto’s voor een vergroting!

 
eerste prijs:
Corgi Vanguards Stag model


tweede prijs:
Corgi Vanguards “Hidden Treasure” model


derde prijs:
Stag boekwerk
“Triumph Stag, an enthusiast’s Guide”.

Wij wensen u veel succes en hopen op een tsunami van inzendingen.

Zoals gebruikelijk zijn er enkele spelregels om alles in goede banen te leiden:

 • Ieder goed antwoord levert 1 punt op. In totaal zijn er dus 36 punten te verdienen.
 • Bij een gelijk aantal punten wint de snelste inzender.
 • Antwoorden graag uiterlijk 15 januari 2023 inzenden. Inzendingen welke na 15 januari worden ontvangen zijn uitgesloten van deelname.
 • Alleen SCN leden mogen deelnemen aan de kwis.
 • Ieder SCN lid kan slechts eenmaal inzenden voor de kerstkwis. Mocht er toch meer dan één inzending van een SCN lid worden ontvangen, dan telt alleen de eerste inzending mee in de einduitslag.
 • De samenstellers van de kwisvragen, bestuur, redactie en webmaster zijn uitgesloten van deelname.
 • De opstellers hebben hun best gedaan bij de formulering van de vragen en antwoorden. Mocht dit onverhoopt toch leiden tot onduidelijkheid of evidente interpretatieproblemen, dan zullen de kwismasters in al hun wijsheid het Salomonsoordeel vellen.
 • In Overstag 160, maart 2023, zullen de winnaars en de antwoorden worden gepubliceerd.

De antwoorden kunnen op twee manieren worden ingezonden:

 1. Via de link op deze site – zie de instructies en uitleg hieronder. Leuke bijkomstigheid: dat levert ook een deelnamecertificaat op!
 2. Door gebruik te maken van het antwoordformulier, ook bijgevoegd bij de Overstag. Na het invullen het formulier graag scannen of een foto maken (zorg dat alle antwoorden duidelijk zichtbaar zijn!) en deze uiterlijk 15 januari 2023 per email versturen naar redactie@stag-club.nl.

De kerstkwis en het antwoordformulier zijn ook hier te vinden als PDF documenten.

Uw kwismasters,
Marc van Burgel, Hans Colijn, Jan Kamphuis en Theo Ouborg


Instructies voor het digitaal invullen van de Kerstkwis 2022


Hoe te beginnen?
Voordat de digitale kerstkwis gestart kan worden, dient eerst ingelogd te worden via https://www.stag-club.nl/login/ (login knop in het hoofdmenu).
Wanneer het password niet (meer) bekend is, klik dan op “Wachtwoord vergeten”. Er wordt dan een email met instructies gestuurd naar het bij de club bekende email adres.
Tip: na inloggen is het ook meteen mogelijk om de documentatie op de site te bekijken, bijvoorbeeld vorige nummers van de Overstag of artikelen in de Bibliotheek. Dit kan handig zijn voor het beantwoorden van kwisvragen.

Instructies en aandachtspunten bij invullen:

 • Het is niet mogelijk om tussendoor de ingevulde antwoorden te bewaren, de kwis dient in één keer ingevuld te worden.
  Tip: verzamel eerst de antwoorden m.b.v. het antwoordformulier, bijgevoegd bij de Overstag of hier op te halen als pdf.
 • Met de knop “Vorige” en “Volgende” kan van vraag naar vraag genavigeerd worden. 
 • Na het beantwoorden van de laatste vraag (vraag 36) kan door op de knop “Bekijk resultaat” de antwoorden (definitief) worden ingezonden (uiterlijk 15 januari).
 • De balk met nummers bovenin geeft aan welke vragen al beantwoord zijn (wit) of nog beantwoorden dienen te worden (zwart).
  Tip: voor op de “Bekijk resultaat” knop te klikken, controleer of alle vragen zijn beantwoord; de nummers in de balk bovenin dienen alle wit te zijn.
  Het is niet mogelijk om dit nog te corrigeren nadat “bekijk resultaat” is aangeklikt!
 • Vervolgens dient dit nogmaals te worden bevestigd door op “Ok” te klikken na de vraag “Wil je de quiz beëindigen? Ben je er zeker van?”.
 • Uw scoringspercentage van de kerstkwis wordt nu direct getoond!
 • In de email verschijnt een certificaat van deelname met de resultaten in pdf formaat.
 • Het is mogelijk om maximaal 3 keer aan de kwis te beginnen. Bij een vierde poging wordt de toegang tot de kwis geblokkeerd. Maar let op: zodra “resultaat bekijken” voor de eerste keer is aangeklikt is DIE inzending de definitieve. Je kunt dus maximaal 2 keer het invullen afbreken door de pagina te verlaten en “niet opslaan” te kiezen.  Zo’n afgebroken poging wordt wel geteld, maar niet als resultaat opgeslagen. Een tweede serie antwoorden geven en opnieuw “bekijk resultaat” aanklikken levert wél een certificaat, maar deze latere invoer wordt voor de beoordeling van de winnaar NIET meegenomen.

 • Voor de juiste antwoorden zal tot de volgende Overstag gewacht moeten worden.
 • Bij een probleem met het inloggen op de SCN-site of het maken van de digitale kwis, kan contact opgenomen worden met de webmaster (webmaster@stag-club.nl). Het is mogelijk een onderbroken sessie te verwijderen zodat opnieuw kan worden ingevuld: meld dan aan de webmaster wat er precies is gebeurd.

START HIER DE KWIS

 

Geverifieerd door MonsterInsights