Inlogprocedure voor leden

Onderdeel van de nieuwe site is  dat een deel daarvan exclusieve informatie voor de leden bevat. Dit bericht legt uit hoe dat werkt. inloggen geeft toegang tot de bibliotheek, gegevens van andere leden en hun activiteit, interne clubberichten en een aantal technische zaken. Voor alle leden waarvan een – correct – email adres bekend was bij de club is een usernaam en een password aangemaakt. Dat is ook via een mailtje aan dat adres bevestigd. Heeft u dat bericht gemist controleer dan de SPAM -box of neem contact op met webmaster Gerard Cappers (webmaster@stag-club.nl
Standaard is het volgende menu te zien op www.stag-club.nl : Rechts in het menu is er de mogelijkheid in te loggen of via het submenu een nieuw wachtwoord aan te vragen. Een klik op “LOGIN” levert het volgende beeld:
Er wordt gevraagd om invullen van username of email. SCN heeft ervoor gekozen een username voor alle leden aan te maken. Deze username bestaat uit de eerste (hoofd)letter van de voornaam, gevolgd door een punt, en dan de volledige achternaam beginnend met een hoofdletter.  Tussenvoegsels staan er zonder hoofdletters direct tussen. Een paar voorbeelden: Jan Start wordt J.Start. Peter van der Olie wordt P.vanderOlie. Als wachtwoord is in eerste instantie het lidnummer ingevoerd. Dat kan eenvoudig zelf worden aangepast via de pagina “Leden” – daarover later meer.
Het menu ziet er na inloggen als volgt uit: Let op dat “LOGIN” is vervangen door “LOGOUT”. Er zijn ook twee nieuwe submenu’s: Leden en Activiteit. Deze geven toegang tot een overzicht van de leden (waarin ook gezocht kan worden!) en de recente activiteit op de site. Het is altijd mogelijk om een password te vernieuwen als u het oude bent vergeten – of het lidnummer niet meer kan vinden. Gebruik in dat geval de optie ”Forgot your password?” op het inlogscherm. Er wordt dan een nieuw – en geautomatiseerd aangemaakt – password naar het email adres gestuurd dat in de gebruikersdatabase staat. Dat is ook het adres waarop het eerste bericht over de gebruikersnaam is binnengekomen. De nieuwe site biedt een aantal nieuwe mogelijkheden. Een aantal daarvan zijn direct bruikbaar zoals het afschermen van informatie voor niet-leden, andere zullen in de komende periode worden geactiveerd zoals de optie online aan te melden voor evenementen. Er komen na inloggen menuopties bij onder de buttons “Club” en “Clubblad Overstag”. Deze geven – exclusief voor leden! – toegang tot een bibliotheek met allerlei artikelen en het archief van de oude clubbladen – met veel dank aan Jan kamphuis die dat allemaal aanleverde! De pagina “Leden” maakt beheren van de eigen gegevens mogelijk. Zoek daar je eigen naam en er open zich een pagina met daarop de eigen gegevens.
Er is het volgende menu zichtbaar: Onder Instellingen kan het wachtwoord worden aangepast. Onder de tab “Profiel” is er de optie de eigen gegevens verder in te vullen. Ook kunnen de profielfoto en de “omslagfoto” van het profiel daar worden aangepast. Onder “Evenementen” is te zien voor welke evenementen er via de site is aangemeld: een optie die nog niet formeel in gebruik is genomen. De nieuwe site biedt vele nieuwe opties. Ideeën en ervaringen bij het uitproberen zijn uiteraard welkom! Voor vragen, opmerkingen en suggesties kunt u ook contact opnemen met webmaster Gerard Cappers: webmaster@stag-club.nl  

Bericht wordt gearchiveerd op Sunday 30 December 2018

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Stag rijder sinds 1998. Triumph rijder sinds 1987. Webmaster Stag Club Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar