Rit van het Oosten 2018

Wim de Blok organiseert voor onze SCN-leden op 14 oktober de fraaie Rit van het Oosten 2018. Na de eerste Rit van het Oosten op zondag 25 juni 2017 zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor een tweede rit in het oosten van Nederland. De tweede rit zal worden verreden op zondag 14 oktober en heeft de simpele naam: Rit van het Oosten 2018.

De Rit van het Oosten in 2018 wordt verreden in het gebied dat begrensd wordt door de A1, de N35, de Holterberg en de dorpen Nieuw Heeten, Lettele en Bathmen. Een ervaring van de vorige rit was dat er vlot wordt doorgereden door de Stag leden. Op basis van die ervaring zal de totale lengte van de tweede rit ongeveer 120 km zijn, verdeeld over een ochtend- en een middag rit. Evenals vorig jaar gaan de ochtend- en middag rit door bossen, over rustige, prachtige landweggetjes, met dan weer een bomenrij aan beide zijden van de weg en dan weer een weids uitzicht over het vlakke land. Het is een zeer afwisselende rit, maar vooral een rijders rit.

De routes voor de ochtendrit van 56 km en de middagrit van 59 km zijn nogmaals gecontroleerd en nu volledig uitgewerkt. Ook in de middagrit is een stukje, overigens zeer goed berijdbare, onverharde weg opgenomen. De rit is uitgezet om de bestuurders volledig te laten genieten van het rijden met hun Stag: sturen, gas geven, remmen, schakelen, volop afwisseling voor de bestuurder. Puur rijplezier. De navigators kunnen ook volledig van het land-schap en de kronkelende weggetjes met vergezichten genieten. De routebeschrijving is eenvoudig maar zeer gedetailleerd. Vrijwel elke straat, weg of dijk heeft een straatnaambord en die straatnaam is ook in de routebeschrijving opgenomen. Vrijwel alle wegen zijn 60 km wegen. Er is onvermijdelijk een stukje provinciale weg, de N35, en een kleine 200 m onverharde weg in de route opgenomen. Daarnaast zijn er in de dorpjes waar we doorheen moeten rijden enkele stukken 30 km zone. En, er zijn maar twee verkeerslichten, een om veilig op de N35 te komen en een om veilig de N35 weer te verlaten. 

Voor de middagrit hebben we iets speciaals in petto: de Holterberg over van zuid naar noord. Deze richting van zuid naar noord is niet zomaar gekozen. Van zuid naar noord zitten er twee pittige klimmetjes in (10 %?) die ons de mogelijkheid geven om de Stag krachten eens luidruchtig te laten brullen uit de unieke V8 motor. In principe zorgen we voor een zeer gedetailleerde routebeschrijving. Indien er belangstelling is dan kunnen we de route ook aanleveren volgens het bolletje – pijltje systeem of als ingetekende lijn op een kaart. We werken ook aan een competitief element: het herkennen van foto’s of het opschrijven van de namen van de dorpen, buurtschappen enz.

Het tijdsschema ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Tussen 10.00 uur en 10.30 uur ontvangst, welkom en koffie met appelgebak bij Het Bonte Paard in Holten: http://www.bontepaard.nl/impressie
 • Om 10.30 uur een korte briefing voor de ochtendrit.
 • Om ongeveer 10.45 uur zullen alle equipes op weg zijn voor de ochtendrit die ongeveer 1½ tot 2 uur zal duren.
 • Gezamenlijke lunch ergens tussen 12.00 uur en 13.30 uur.
 • De lunch is in buffet vorm:
  • Kop Groentesoep
  • Diverse soorten brood
  • Diverse soorten beleg, rauwkostsalade, vleeskroket en omelet.
  • Koffie, thee of melk naar behoefte.
 • Na de lunch een korte briefing voor de middagrit die ongeveer 2 uur zal duren.
 • Kosten 15 euro per persoon.

De verwachting is dat rond 4 uur iedereen weer terug is voor een afsluitende borrel en de uitslag van het vraag en antwoord spelletje.
We zeggen, aarzelt niet, meldt u VOOR 10 oktober aan via evenementen@stag-club.nl of witvliet@wxs.nl en laat u verrassen op zondag 14 oktober.
Bij uw aanmelding geeft u ook aan of “tekst” of “bolletje – pijltje” of “ingetekende lijn”.
Met vriendelijke groet,
Wim de Blok
In samenspraak met uw evenementencoördinator
Pieter Jan Witvliet
06-51623223

Wanneer

14/10/2018    
10:00 am - 6:00 pm

Waar

Het Bonte Paard
Oude Deventerweg 87, Holten, 7451 MC

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights