Twente rit

Foto Deventer RTV Oost
Beeld van de stad Deventer – bron: RTV Oost

Twente Rit op 12 september 2021 – In plaats van de Mergellandrit

Op deze dag was oorspronkelijk de Mergellandrit gepland. De ernstige overstromingen in Zuid-Limburg en de te verwachten langdurige nasleep daarvan voor de getroffenen heeft het bestuur doen besluiten om de Mergellandrit op een later tijdstip te laten plaatsvinden. In het bijzonder Valkenburg, start en finish locatie van de Mergellandrit is zwaar getroffen. Een rit verrijden van en door het centrum van Valkenburg is niet gepast onder deze omstandigheden. De Mergellandrit blijft dus even op de plank liggen. Als alternatief vindt op 12 september 2021 de Twente Rit plaats. Hieronder de details van deze rit.

Twenterit-2021De Twente Rit 2021 wordt verreden in een driehoek tussen Deventer, Geesteren en De Lutte. De ochtend route brengt u vanuit Bathmen, via Holten, Rijssen, Wierden, Geesteren, Tubbergen en Ootmarsum naar Denekamp voor de lunch. Deze route brengt u niet alleen over landweggetjes door prachtig natuurschoon (o.a. landgoed Singraven) maar laat u ook zien welke planologische en infrastructurele worstelingen de regio heeft met wonen, werken en verkeer op een beperkte ruimte. Zo rijden we door een nieuwbouwwijk van Wierden met direct aansluitend het Bedrijvenpark Twente en de oude dorpskern van Aadorp om het Kanaal Almelo-De Haandrik over te steken.
In Denekamp wacht ons een mooi Twents “Preuf Festijn” met soep, broodjes koud en broodjes warm bij eetcafé Melkbeernke.
In de middagroute rijdt u langs de Nederlands-Duitse grens naar De Lutte vanwaar teruggereden wordt naar Bathmen via Oldenzaal, Zenderen, Bornerbroek en Enter, vrijwel parallel aan de A1.

Het tijdschema is als volgt:

  • Vanaf 10 uur ontvangst, welkom en koffie met de gebruikelijke appeltaart aangeboden door de club, bij Boode in Bathmen, Brink 10 in Bathmen.
  • Tussen 10.30 en 11 uur korte briefing en vertrek deelnemers.
  • Tussen 12.30 en 14 uur lunch (15 euro p.p. excl. drankjes) bij Melkbeernke,  Vledderstraat 20 te Denekamp
  • Tussen 15.30 en 16 uur aankomst in Bathmen bij Boode in Bathmen voor de afsluitende borrel met bitterballen aangeboden door de club.

Langs de A1, in Bathmen en op de route zijn mogelijkheden om te tanken. Op de Brink in Bathmen is ruime gratis parkeergelegenheid. Ook in Denekamp is ruime gratis parkeergelegenheid maar neem voor de zekerheid een parkeerschijf mee.

De Twente Rit is (nog) niet “vol” en u kunt zich nog aanmelden. Behalve de lunch zijn er dus geen kosten aan verbonden. Aanmelden tot uiterlijk donderdagavond 9 september bij Wim.deblok@planet.nl en secretaris@stag-club.nl of via evenementen@stag-club.nl.

Met vriendelijke groet,
Organisator Wim de Blok

Wanneer

12/09/2021    
10:00 am - 5:00 pm

Waar

Boode - Bathmen.
Brink 10, Bathmen

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Max Asjes

Max Asjes

Evenementencoördinator Stag Club Nederland. Te bereiken via email: evenementen@stag-club.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights