AFGELAST – Bevrijdingsrit Hell’s Highway

Locatie: Grand Café de Zwaan
Datum: 09/05/2020
Tijd: 9:00 am - 5:00 pm

Categorie: :
Kaart wordt geladen...

iv.m. de Corona maatregelen is ook deze rit afgelast!

Ga je met Club Triumph Holland mee de legendarische ‘Hell’s Highway’ rijden? De route die de geallieerden in september 1944 bij de bevrijding van Zuid Nederland hebben afgelegd. Maar niet alleen dit traject is interessant, maar ook de historische plekken die je zult passeren zijn boeiend. Net als de bouwkundige overblijfselen uit de oorlogstijd en de plaatselijke verhalen, afkomstig van de toenmalige bevolking?

We rijden met de CTH van de Belgische grens tot de brug in Grave, een van de laatste die nog in goede handen is gevallen. Bij die brug tref je nog intacte kazematten, die bij goed weer voor ons geopend zullen zijn. Tussendoor zullen we genieten van een lekkere lunch, gecombineerd met een rondgang door het oorlogsmuseum ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best. Daar kun je samen met jouw auto op de foto, poserend op een heuse Baileybrug. Dat dus als herinnering aan ‘onze’ Hell’s Highway!

Deze dag geen zware navigatie opgaven. Er zijn geen prijzen te verdelen, of het moet die van de mooiste ervaring zijn! Want het wordt een reis in de tijd, die met een toegankelijk routeboek als recreatieve rit te rijden is.

Aanmelden voor de rit kan TOT 1 mei 2020 plaatsvinden op de website van Club Triumph Holland via deze link naar het inschrijfformulier op hun site (ook de betaalinfo staat daarbij). Voor verdere informatie kun je ook contact opnemen met René Hustinx (regio coördinator zuid) op regio-zuid@triumph.nl

CTH biedt deze bijzondere dag aan voor € 28,50 per persoon, met het volgende inbegrepen:

  • Routeboek (bewaarexemplaar) met kaarten, foto’s en uitleg
  • Ontvangst met koffie en gebak, complete lunch en een afsluitende borrel met bittergarnituur
  • Begeleid bezoek Museum ‘Bevrijdende Vleugels’
  • Foto shoot met fotograaf
  • Bezoek kazematten Grave (afhankelijk van weersomstandigheden)

Net als bij de overige evenementen staat deelname aan deze rit ook open voor leden van de andere Triumph Clubs. Zij betalen dezelfde prijs. Niet leden betalen € 38,50 per persoon.

We besluiten de dag bij Hotel-Restaurant Hoogeerd in Niftrik. Van daaruit zijn de autowegen voor een snelle thuisreis goed bereikbaar. Maar wil je er een diner of zelfs een overnachting aan koppelen, dan kun je genieten van speciale CTH kortingen.

Gerard Cappers

Gerard Cappers

Webmaster Stag Club Nederland. US import Stag bouwjaar 1972, in bezit sinds 1996. Restauratie 1999. Daarvoor Saloon 2000mk2. Te bereiken via webmaster@stag-club.nl